Prnjavorska Dramska scena obilježila 21 godinu rada – predstava “Prnjavor, naš” poklon sugrađanima (FOTO/VIDEO)

Prije 21 godinu u Prnjavoru je počela sa radom Dramska scena prnjavorske Prosvjete.

Prisjećaju se da su sada već davne 2003. godine bojažljivo krenuli, a danas 21 godinu kasnije ponosno mogu istaći da su postavili više od 70 premijera.

 

Ništa od toga ne bi bilo moguće bez Prnjavorčana, koji su više od dvije decenije podrška njihovom radu. Najbolji poklon vijernoj publici je nova predstava “Prnjavor, naš” koja na najbolji način promoviše primjere dobre prakse iz ovog grada.

 

Ono čime se Prnjavor ponosi jeste suživot tri konstitutivna naroda i 13 nacionalnih manjina.

 

 

Bogatstvo i šarolikost naroda i običaja, glumci prnjavorske Prosvjete dočarali su u predstavi “Prnjavor, naš” uz pomoć kulturno umjetničkih društava.

 

Nije ovo prvi put da prnjavorska Prosvjeta u svoje predstave uključi mlade iz drugih sfera.

 

Na njihovom repertoaru nalazi se i predstava “OD tebe nikad ništa”, realizovana u saradnji sa košarkaškim klubom Buldogs iz Prnjavora. Cilj je kažu, pozorište približiti svima.

 

Na pomolu, kaže Radonjićeva, nova saradnja i još  jedna premijera.

Iz Dramske scene kažu ponosni su na činjenicu da su sve predstave rađene po tekstovima domaćih autora, a sve sa ciljem promocije domaće pisane riječi.

 

Prošle godine izdali su monografiju “Decenije od snova satkane”, autora Brankice Radonjić, koja je i umjetnički rukovodilac Dramske scene već 21 godinu.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*