Nagrađeno devet doktoranata i 24 postdiplomca

Opština Prnjavor izdvojila je 37.500 KM kao nagrade za devet studenata doktorskih studija i 24 studenta postdiplomskih studija koji su porijeklom sa ove opštine.

Načelnik opštine, Darko Tomaš koji je upriličio prijem za ove mlade ljude precizirao je da su postdiplomci nagrađeni sa po 1.000 KM, a doktorandi sa 1.500 KM.

„Naš prvenstveni cilj je da mladi ljudi shvate da imaju podršku lokalne zajednice u njihovom nastojanju da se obrazuju, ulažu u znanje i vještine jer izgrađujući sebe dodatno izgrađuju i našu opštinu“, rekao je Tomaš.

On je dodao da se na raspisani javni poziv prijavio veći broj doktoranada i postdiplomaca od očekivanog, kao i da su većina nagrađenih ranije bili korisnici opštinskih stipendija i drugih nagrada koje je izdvajala lokalna zajednica.

„Uvjeren sam poznajući njihove mogućnosti, dosadašnji prosjek ocjena i ubjedljivost tokom studiranja da će se za ove mlade ljude tek čuti kako u Prnjavoru tako i u Republici Srpskoj“ , kaže Tomaš.

Tomaš je naglasio da finansije ne smiju biti problem za napredovanje mladog čovjeka.

„Tu smo da mladima pružimo mogućnost za obrazovanje i napredovanje jer tako imaju mnogo izvjesniju budućnost, a ukoliko su nekome jedini problem ili prepreka za usavršavanje i studiranje finansije lokalna zajednica će pomoći“ , istakao je on.

Bojan Malešević, student drugog ciklusa na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, kaže da mu je drago što opština Prnjavor prepoznaje rad i trud mladih.

„Složili smo se na današnjem sastanku sa načelnikom da se ulaganje u sebe i znanje uvijek isplati i pozvao bih sve koji imaju mogućnost, volju i želju da iskoriste priliku da se usavršavaju“, poručio je Malešević.

Među nagrađenima je i Jovana Njegovan koja završava master studije pedagogije na Filozofskom fakultetu u Banjaluci.

„Sigurna sam da ovakve nagrade koje redovni studenti dobijaju predstavljaju veliku podršku mladima, ali i motivaciju da se dodatno usavršavaju“ , rekla je ona.

Nikolina Jovanić koju početkom naredne godine očekuje završni master rad na studijima socijalnog rada kaže da se nikada nije pokajala izborom fakulteta jer je oduvijek imala želju da na neki način pomaže onima koji su u stanju potrebe, kao i da joj je odnos lokalne zajednice prema mladima dodatni podstrek da ispuni svoje ambicije.

Dejan Vasić koji se nalazi na doktorskim studijima Građevinskog fakulteta u Beogradu smatra da je značajno što lokalna zajednica vodi računa o mladim školovanim ljudima, a današnje nagrade nisu samo novčana pomoć nego značajan gest podrške koji će u dogledno vrijeme doprinijeti razvoju kako opštine tako i Republike Srpske u cjelini.

SRNA

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*