Mia, Sofija i Danijel ”malo” Predsjedništvo: Konferencija beba donijela u Prnjavor radost i dječiju graju (FOTO)

Konferencija beba, manifestacija koja se s razlogom naziva najljepšom, održana je u Prnjavoru a kroz gradski park se pronijela jedna vesela ljetnja atmosfera. Na ovom događaju na kojem su se okupili roditelji i bebe, nakon predhodne registracije, izabrano je i malo Predsjedništvo kojeg čine Mia Moravac –najmlađa beba, Sofija Slijepčević – najstarija beba i Danijel Živković – beba sa najviše braće i sestara.

Mala Mia, koja je rođena 18.juna ove godine, unijela je veliku radost u dušama svoje porodice a posebno njene majke Dajane. Kaže kako je Mia drugo dijete u porodici.

” Super nam je sa njom i mnogo je sada lakše se snaći kada imate drugo dijete. Važno je da se djeca rađaju i da bude nataliteta. Trebalo bi svaka porodica da ima minimum dvoje djece ”,rekla nam je ovaj majka.

Sa druge strane dječak Danijel, koji je star sedam mjeseci, je šesto dijete u porodici Živković. Zato u kući ove porodice nikada nije dosadno i uvijek ima dosta obaveza a prema riječima majke Šejle, imati dosta djece je veliki izazov.

” Zaista je to veliki izazov. Svako nešto traži i svako hoće posebnu pažnju a onda tu su i nestašluci gdje svako svakog zadirkuje i tako. Ali uz dobru organizaciju se sve može. Ovi stariji su dobri i pomažu čuvati brata”,rekla je ova majka.

Po tradiciji, organizovano je i takmičenje u brzom puzanju a među bebama najbolji je bio dječak Danilo Zurnić . Majka ovog dječaka Dajana kaže kako će Danilo napuniti prvu godinu a činjenica da je dječak na ovakav način aktivan, daje veliku radost.

” Veoma sam srećna a i malo smo vježbali puzanje. To je i bila dobra vježba za njega s obzirom da je prijevremeno rođena beba. Kada vidite da vam je dijete aktivno i zdravo to je neopisivo. On je zbog svega što se desilo jedan mali borac i traži dosta pažnje te mu mi kao roditelji dajemo dosta vremena i snage ”,rekla nam je ova majka.

A i ovog puta svoje vještine pokazale su tate a to se ogledalo u brzom presvlačenju pelena. Najbolji u ovoj veseloj disciplini bio je Milan Malešević. Presvlačiti djecu, ovom ocu nije ništa novo jer kako u šali kaže, ima godine iskustva.

” Kćerka Milica koja ima osam mjeseci je treće dijete tako da sam iskusan u ovome. Mi smo srećni sa njom i oduvijek smo željeli i ja i supruga da imamo troje djece. Podrška porodice je uvijek tu. Bake, tetke, stričevi su uvijek tu i daju svoju pomoć u čuvanju. Kao otac, trudim se da dajem svoj maksimum kada je u pitanju pomoć u čuvanju djece. To je uvijek zajednički posao i sve se radi uz dogovor ”,rekao nam je ovaj otac.

Da je ovaj događaj dao posebnu radost ne samo parku ”Ljubav, vjera i nada” već i cijelom gradu objašnjava i predsjednik Skupštine grada Željko Simić navodeći kako djeca i novo rađanje garant opstanka ovog grada. Ističe kako se ovaj događaj organizuje po 16. put u Prnjavoru.

” Ovaj događaj je jedan od najljepših u našoj lokalnoj zajednici. Ono što ostavlja pozitivan dojam je veliko prisustvo porodica i djece u ovom našem parku i jedno pozitivno raspoloženje. Gradska uprava se trudi da kroz promociju pozitivnih politika bude uvijek uz porodice i podstiče ih da ostaju ovdje u Prnjavoru. Djeca su naše najveće bogatstvo jer oni su naša budućnost koja treba da razvija naš grad ”,rekao je Simić.

Veselje kako djece ali i roditelja, dodatno je razvio i prikladan zabavni program koji je pored toplog dana, stvorio zagrijanu atmosferu punu igre i plesnih pokreta.

Na ovogodišnjoj Konferenciji beba prijavljeno je 57 beba rođenih u periodu od 5. jula 2023. godine do 7. jula ove godine.

Tokom manifestacije podijeljeni su i paketi za 62 bebe rođene u drugom kvartalu ove godine, a iz gradskog budžeta juče je roditeljima beba uplaćena novčana pomoć od po 500 KM, kao vid pronatalitetne politike.

U Prnjavoru je od početka godine do danas rođeno 135 beba.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*