Koncert Muzičke škole povodom Dana grada Prnjavor Prilog TV K3

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Konstantin Babić“ je u povodu dana grada, na sebi svojstven način, Prnjavoru poklonila ono najljepše, to jest muziku. Publika je imala priliku da uživa u zvucima flaute, saksofona, klavira i brojnih drugih instrumenata koje su odsvirali učenici iz Doboja, Prnjavora, Gradiške, Dervente, Banjaluke, Teslića. To je prvo učešće na ovom koncertu Eni Halilović, učenici petog razreda škole „Konstantin Babić“, koja svira flautu.

Kompozicijom „Arija i ples“ predstavila se Ena Halilović.

Koliko si se pripremala za ovaj koncert?

„Pripremala sam se veoma dugo, već duži period. Više od godinu dana, sviraću valcer od Šostakovića „Ples lutaka i veoma sam ponosna na to“. Istakla je Ana Petković iz osnovne škole„Nikola Tesla“ iz Dervente

Gosti iz čitave regije došli su da, zajedno s prnjavorskim đacima, upotpune doživljaj bogatog programa ove manifestacije, kaže Đorđe Lepir nastavnik harmonike u školi „Konstantin Babić“ iz Prnjavora.

„Učenici iz naše škole, muzičke u Prnjavoru su se predstavili tačkom hora, harmonike, uglavnom tu su klaviri. Novina je i nastup Prve baletske škole iz Banjaluke.“ Kaže Lepir.

Koncertu je prisustvovao gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš kao i pripadnici Gradske uprave koji su, zajedno s prisutnima, uživali u muzičkom i plesnom opusu mladih talenata.

TV K3 

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*