Italijani mjerkaju prnjavorski „Ribnjak“

Italijanska firma zainteresovana je za kupovinu imovine „Ribnjaka“ iz Prnjavora koji je već tri godine u stečaju, saznaje CAPITAL.

Ovu informaciju za naš portal je potvrdio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Savo Minić koji je istakao i da je Vlada obezbijedila novac za poribljavanje i održavanje ribnjaka.

„Želimo da ga održimo rentabilnim. Imamo najavu potencijalnih investitora, odnosno kupaca koji su već jednom bili i obišli lokaciju u čekamo od njih zvaničnu ponudu. Nemamo joj ništa zvanično, sve što možemo reći je da su iz Italije“, rekao je Minić.

Stečaj nad prnjavorskim ribnjakom otvoren je polovinom 2020. godine, a njegov većinski vlasnik bila je kompanija „R&S“ company iz Prnjavora, Radojice Ratkovca.

Stečaj je otvoren nakon što su ovom preduzeću, čiji se ribnjaci prostiru na 870 hektara, duže vrijeme bili blokirani računi i ono nije izmirivalo svoje obaveze prema povjeriocima i državi.

Podsjećamo, nakon otvaranja stečaja Pravobranilaštvo Republike Srpske je pokrenulo spor u vezi vlasništva nad imovinom ribnjaka, za koju u ovoj instituciji tvrde da nije mogla biti predmet privatizacije.

Viši privredni sud u Banjaluci je 28. juna 2021. godine presudu kojom se zabranjuje prodaja, otuđenje i davanje u zakup imovine “Ribnjaka” u stečaju, zbog čega do sada nije održana nijedna licitacija za prodaju ove imovine.

CAPITAL: D.T.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*