GORANOVA POSLJEDNJA ŽELJA: Pokrenuta akcija za udomljavanje 40 pasa

REGION je potresla smrt mladog zaštitnika napuštenih životinja Gorana Karanovića (19) i mnogi su se pitali šta će sada biti sa 40 pasa, koji su ostali iza njega. Sve su prilike da će oni uskoro naći novi dom.

Kako je saopšteno iz mreže “WagWag”, koja okuplja volontere, zaštitnike životinja, pokrenuta je akcija za udomljavanje Goranovih pasa.

 

Svakodnevno se javlja velik broj ljudi, spremnih da pomogne oko udomljavanja životinja koje su prije dva dana ostale bez svog anđela. Porodica je odobrila da naše udruženje u saradnji sa “Srcem za Šapice” Doboj bude kontakt za svu vrstu pomoći da ne bi došlo do dogovaranja duplih udomljenja iste životinje ili različitih informacija o istoj jedinki – saopštili su iz ove mreže.

 

Volonteri navode da su u stalnom kontaktu sa porodicom i saradnicima koji su do sada pomagali Goranu.

 

Životinje su na sigurnom i nisu u opasnosti od odvođenja i oduzimanja, ali da bi olakšali ovu tragediju porodici cilj nam je da udomljenja pasa obavimo u roku od 7 dana. Molimo vas da imate razumijevanja ako kasnimo sa odgovorima jer smo svi i dalje u velikom šoku – poručili su iz mreže “WagWag” na svom Fejsbuk profilu.

 

Podsjećamo, Goran Karanović, mladić iz sela Štivor kod Prnjavora u četvrtak naveče je sebi oduzeo život. Našla ga je majka, obješenog u plasteniku na porodičnom imanju.

 

Mnogi zaštitnici životinja tvrde da je Goran bio izložen strašnom pritisku od strane komšija, kojima su smetale životinje, koje je Gorana dovodio sa ulice i brinuo o njima.

 

Zbog toga je intervenisala i Komunalna policija, koja je naredila da psi moraju biti uklonjeni iz sela.

 

I Goranovi roditelji optužuju komšije i lokalnu vlast za smrt svog sina.

 

Ipak, ostalo je nejasno zašto je ovaj mladić, koji je volio životinje i vjerovao ljudima, digao ruku na sebe.

 

(Srpskainfo)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*