Danas pet osoba iz Prnjavora pozitivno na korona virus

Kod 162 osobe u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona, 28. 7. 2022. u 9 časova.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 300 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 162 osobe.

Radi se o 74 muškarca i 88 žena, od kojih je 35 mlađe, 76 srednje i 51 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 76 osoba je iz Banjaluke, 23 iz Bijeljine, deset iz Foče, devet iz Čelinca, po pet iz Višegrada i Prnjavora, po četiri iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Kotor Varoša, po tri iz Zvornika i Šipova, po dvije iz Doboja, Sokoca i Han Pijeska i po jedna osoba je iz Broda, Vlasenice, Gradiške, Kozarske Dubice, Laktaša, Prijedora, Ribnika, Srpca, Srebrenice i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškim osobama starije životne dobi iz Prijedora i Bileće.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 114.649 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.407 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 431.446 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 108, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 57, a u ostalim bolnicama 51. Na respiratoru je pet osoba ( UKC Republike Srpske ).

JZU Institut za javno zdravstvo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*