Vrhovac: Niko se ne može igrati sa Srpskom

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragan Vrhovac pozvao je građane da se u velikom broju okupe 9. januara u svakoj opštini i gradu Srpske kako bi obilježili Dan Republike i poručio da to Srbima niko ne može zabraniti, posebno ne samozvani visoki predstavnik Кristijan Šmit.

Vrhovac je u izjavi Srni istakao da se niko ne može igrati sa Republikom Srpskom u čije su temelje ratni vojni invalidi ugradili dijelove svog tijela, ni nametati nešto što narod Srpske ne prihvata.

“Šmit neka ide u svoju zemlju i tamo zabranjuje i slavi šta hoće. Što nam više brane i osporavaju obilježavanje Dana Republike Srpske, više i masovnije ćemo slaviti”, poručio je Vrhovac, reagujući na posljednje aktivnosti Šmita u vezi sa obilježavanjem 9. januara u Srpskoj.

On je istakao da će Republika Srpska svake godine slaviti Dan republike – 9. januar.

Šmit je ranije rekao da je proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske “jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika”, te dodao da nepoštovanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično djelo prema Кrivičnom zakonu BiH.

Takođe je zatražio od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju Dana Republike Srpske.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*