Više lica uhapšeno prema potragama Interpola i sudova

Foto: N.N.

Pripadnici Јedinice granične policije BiH Orašje uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali O.A. /35/ nakon što je utvrđeno da je Policijska stanica Prnjavor za njim raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

Ovo lice kontrolisano je juče na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Šamac i predat je službenicima Policijske stanice Prnjavor, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici ЈGP BiH Kamensko, prije dva dana lišili su slobode državljanina BiH i Hrvatske Z.P. /66/ nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Livnu zbog krivičnog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Z.P. je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Kamensko i predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Prethodno, službenici ove jedinice su 17. novembra lišili slobode državljanina Hrvatske čiji su inicijali D.M. /58/ za kojim je Interpol Tirana raspisao potjernicu zbog krivičnih djela pranje novca i prevara.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Prisika i predato službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici ЈGP BiH Dobrljin, 21. novembra lišili su slobode državljanina BiH čiji su inicijali Ј.Č. /54/ nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP Unsko-sanskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

On je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Kostajnica i predat je službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Pripadnici Granične policije u Gradišci uhapsili su 20. novembra državljanina Hrvatske Ј.G. /55/ jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora.

On je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Gradiška i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Granična policija BiH saoštila je da su njeni službenici na prelazu Brod 19. novembra prilikom izlaska iz BiH uhapsili K.Š. /23/, jer je utvrđeno da ovog državljanina BiH potražuje Opštinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

On je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*