4 Comments

 1. Pisao sam na prnjavoru info o tim stubicima ne ulazeci u neko obrazlozenje koje vi navodite poptuno ispravno i opsirno.Zamislite postave se ti stubici i normalno se mora placati i njegovo odrzavanje.Onda pogledas na toj istoj raskrsnici stoji semafor 30 i vise godina koji ne vrsi svoju funkciju znaci neispravan je.Onako razmisljam,ali ma ko sam ja da razmisljam postavim sebi pitanje,a ne znam odgovor.;Zasto se taj semafor,ako vec tu stoji ne stavi u funkciju ili ako je nepotreban da se ukloni?Odgovor nasih mocnika bi vjerovatno bio pa sto ce mo mi da ga uklanjamo jer nismo ga mi ni postavili,a zasto bi i ulagali u popravku nismo ga mi ni pokvarili.Ne znam kakav bi drugi odgovor znali da daju nasi odgovorni u gradskoj upravi.Vjerovatno bi morali da idu u Banja luku kod sefa da ga pitaju sta da rade sa tim semaforom,a sef zna da bude i ljut pa mogao bi nekome i samarcinu da odvali,pa eto bolje nista ne pitati.A opet o stubicima pisao sam da je bolje da su uredili ono stepeniste kraj nekada Robne kuce Prima koje vode gore prema onoj zgradi gdje je bila jedna banka i stanovi gdje je stanovala moja rodjakinja.Da se cak i postavi ograda kako bi stariji sugradjani koji stanuju u pomenutoj zgradi bezbjednije dolazili do svojih stanova.A da se i na kraju tog stepenista postavi ograda da neko ko ne poznaje grad ne naleti na te stepenice.I vjerovali ili ne nakon izvjesnog vremena desilo se da je neki mercedes sletio na to stepeniste i to je prenio prnjavor info.Kada sam to pisao mnogi su me napadali,e zato sam i svoj Nik Istina i Laz dodao i Nostradamus.Pozdrav prijatelju Velikom Gospodinu Sarincaninu.

 2. Oво је један од апсурдних потеза локалне администрације који нема никакво логично утемељење. Постављати потапајуће стубиће је чиста бесмислица јер, поред њих, већ постоји знак забране саобраћаја од 17:00 до 24:00 часа. Онда, у чему је проблем? Довољна би била рутинска контрола полиције, кажњавање возача за прекршај у саобраћају и, и – готово! Ко једном или двапут буде кажњен следећи пут ће размислити за улазак у забрану, због казне. Ако неко хоће да стално крши правило понашања, нека му буде!
  Али не, неки „стручњаци“ су закомпликовали “проблем” и поред постојећег саобраћајног знака су урадили и физичку препреку, потапајуће стубиће!
  Хајде што је и то урадио али те стубиће треба одржавати! Види сад проблема јер то треба платити тамо неком блиском партијском истомишљенику и то у висини од 55.120,00 КМ годишње, и тако следеће године, па следеће…
  А довољан је био само постојећи саобраћајни знак и постављена обична камера! Међутим, код нас се ништа не ради да се заштити буџет; обрнуто, закачи на буџет што више “лезиљебовића” а народ ко народ, ћути и трпи – гледа као да се то њега не тиче.

  Е сад се поставља једно друго питање – зашто је уопште потребна забрана кретања Светосавском улицом, од хотела до Пет лампи? Ја не видим у чему је проблем. Ако се то правда било с којим изговором онда су све друге градске улице запостављене, требало би и у њима забранити кретање од 17:00 до 24:00! Има град да мирује и спокојно спава, да се одмара. Ако је то урађено због елиминисања некакве буке, да ли то значи да буке нема послије 24:00 у улици Светосавској а у осталим градским улицама је нема никако!? Или, зашто није забрана до 5:00 или 6:00 часова када грађани постају радно активни и када „не региструју“ буку?
  Мислим, ја тако размишљам али ко сам ја да мислим и размишљам?! Мене, али и све нас, држе у “блаженом стању” – да слушамо а не да мислимо и размишљамо.

  Исти је случај са одржавањем јавне развјете. Поред радника Електро-Прњавора којима би то била једна од радних обавеза, на буџет се прикачио… али да ја не мислим и размишљам!
  Боже ми опрости али ми се чини да је Браварев режим био уређенији и поштенији!!!
  Са “особитим штовањем”, ШаринчанИН!

  • Pisao sam na prnjavoru info o tim stubicima ne ulazeci u neko obrazlozenje koje vi navodite poptuno ispravno i opsirno.Zamislite postave se ti stubici i normalno se mora placati i njegovo odrzavanje.Onda pogledas na toj istoj raskrsnici stoji semafor 30 i vise godina koji ne vrsi svoju funkciju znaci neispravan je.Onako razmisljam,ali ma ko sam ja da razmisljam postavim sebi pitanje,a ne znam odgovor.;Zasto se taj semafor,ako vec tu stoji ne stavi u funkciju ili ako je nepotreban da se ukloni?Odgovor nasih mocnika bi vjerovatno bio pa sto ce mo mi da ga uklanjamo jer nismo ga mi ni postavili,a zasto bi i ulagali u popravku nismo ga mi ni pokvarili.Ne znam kakav bi drugi odgovor znali da daju nasi odgovorni u gradskoj upravi.Vjerovatno bi morali da idu u Banja luku kod sefa da ga pitaju sta da rade sa tim semaforom,a sef zna da bude i ljut pa mogao bi nekome i samarcinu da odvali,pa eto bolje nista ne pitati.A opet o stubicima pisao sam da je bolje da su uredili ono stepeniste kraj nekada Robne kuce Prima koje vode gore prema onoj zgradi gdje je bila jedna banka i stanovi gdje je stanovala moja rodjakinja.Da se cak i postavi ograda kako bi stariji sugradjani koji stanuju u pomenutoj zgradi bezbjednije dolazili do svojih stanova.A da se i na kraju tog stepenista postavi ograda da neko ko ne poznaje grad ne naleti na te stepenice.I vjerovali ili ne nakon izvjesnog vremena desilo se da je neki mercedes sletio na to stepeniste i to je prenio prnjavor info.Kada sam to pisao mnogi su me napadali,e zato sam i svoj Nik Istina i Laz dodao i Nostradamus.Pozdrav prijatelju Velikom Gospodinu Sarincaninu.

 3. Oво је један од апсурдних потеза локалне администрације који нема никакво логично утемељење. Постављати потапајуће стубиће је чиста бесмислица јер, поред њих, већ постоји знак забране саобраћаја од … до… часова. Онда, у чему је проблем? Довољна би била рутинска контрола полиције, кажњавање возача за прекршај у саобраћају и – готово! Ко једном или двапут буде кажњен следећи пут ће размислити за улазак у забрану, због казне.
  Јок, неки идиот је закомпликовао “проблем” и поред постојећег саобраћајног знака је урадио и физичку препреку!
  Хајде што је и то урадио али те стубиће треба одржавати! Виђи сад проблема јер то треба платити тамо неком блиском партијском истомишљенику и то у висини од 55.120,00 КМ годишње, и тако следеће године, па оне следеће…
  А довољан је био само постојећи саобраћајни знак и постављена обична камера! Међутим, код нас се ништа не ради да се заштити буџет; обрнуто, закачи на буџет што више “лезиљебовића” а народ – све ће то народ финансирати.

  Е сад се поставља једно друго питање – зашто је уопште потребна забрана кретања Светосавском улицом, од хотела до Пет лампи? Ја не видим у чему је проблем. Ако се то правда било с којим изговором онда су све друге градске улице запостављене, требало би и у њима забранити кретање од 17:00 до 24:00! Има све да стане и да се грађани Прњавора одмарају у блаженом миру! Ако је то урађено због елиминисања некакве буке, да ли то значи да буке нема послије 24:00 у улици Светосавској а у осталим улицама се моторни саобраћај одвија без буке?! Онда, зашто није забрана до 5:00 или 6:00 часова?
  Мислим, ја тако размишљам али ко сам ја да мислим и размишљам?! Мене, али и вас, држе у “блаженом стању” – да слушамо а не да мислимо и размишљамо.

  Исти је случај са одржавањем јавне развјете. Поред радника Електро-Прњавора којима би то била једна од радних обавеза, на буџет се прикачио… али да не мислим и размишљам већ сам доста написао!
  Са “особитим штовањем”, ШаринчанИН!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*