Udruženje za zaštitu napuštenih životinja WagWag oprostili se od Gorana Karanovića

Danas je jedan od najtužnijih dana za napuštene životinje. Goran Karanovic je sebi oduzeo život.

Digao je ruku na sebe jer sa manje od 20 godina nije mogao da izdrži pritisak onih koji su ga neprekidno prijavljivali. Slali mu policiju na vrata zbog 40ak pasa koje je volio svim svojim srcem. Koje je danonoćno pazio. Koje je bolesne, polomljene, krvave dovodio svojoj kući i ulagao sve napore da im obezbjedi liječenje i dobar život.

Svaki dan su mu prijetili da će ih oduzeti. Danas su oni kojima smetaju životinje pobijedili. Ugasili su život mlađi od dve decenije. Oni stari, nervozni, potplaćeni, oni bijesni na sebe i sve oko sebe kojima smeta kad psi zalaju oni su potpisivali peticiju da ga unište. Smetao je njima i ovaj mladi život

Gorane čuvaj nam Rexsa. Čuvaj sve šapice koje su ikada otišle od tebe prerano.

Jedina utjeha je što će od danas imati pravog anđela da ih dočeka kada odu od nas

1 Comment

  1. Prestrašno je što se na ovim prostorima stav prema životinjama tako sporo mjenja. Zakoni su dobri ali se ne provode iz jednostavnog razloga što na pozicijama gdje sjede i primaju plaću ljudi koji imaju sve alate da stvari pokrenu na bolje, to ne žele jer i sami spadaju u najboljem slučaju među indiferentne prema životinjskim sudbinama a vrlo često vole životinje ali samo mrtve tj. one koje se mogu servirati, za sve ostale ih nije briga.
    Prestrašan je gubitak ovako mladog života.
    Da je samo malo pravde, trebalo bi preispitati sve te ljude koji su mu do te mjere zagorčali život da je odlučio sam si ga oduzeti, postaviti im pitanje jesu li sada sretni ili ipak osjećaju grižu savjesti.
    U svakom slučaju stara izreka kaže “Bog nije nagal ali je dostižan”
    Neka Goran počiva u miru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*