Svečana sjednica SG Prnjavor: Atletičarki Jeleni Gajić najviše gradsko priznanje (FOTO)

Povodom 24. marta – Dana grada, u Prnjavoru je sinoć održana svečana sjednica gradske Skupštine na kojoj su uručena najviša priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama za poseban doprinos razvoju lokalne zajednice. Najviše gradsko priznanje – povelja zaslužnog građanina grada Prnjavor sa zlatnim grbom pripala je atletičarki Jeleni Gajić.

 

Aktuelna državna i republička prvakinja u atletici, najbolji rezultat na dva republička i tri državna prvenstva. Više od 20 seniorskih titula prvaka BiH i preko 20 titula prvakinje Republike Srpske. Nedavno je postavila i najbrži ženski rezultat do sada i tako ispisala istoriju atletike Republike Srpske i BiH. Dovoljno je reći – Jelena Gajić. Više puta proglašena za najboljeg sportistu Prnjavora, a sada ponosno nosi i još jednu titulu, povelju zaslužnog građanina grada Prnjavor sa zlatnim grbom grada, koja je dodijeljena povodom 24. marta – Dana grada Prnjavor.

 

 

“Ovo je najviše priznanje koje sam dobila u svojoj dosadašnjoj sportskoj i naučnoj karijeri. Nadam se da ću svojim daljim radom opravdati ukazano povjerenje”, kaže Jelena.

 

Laskava titula, povelja grada Prnjavora sa zlatnim grbom grada uručena je Udruženju Italijana “Štivor” za poseban doprinos u razvoju grada. programske aktivnosti Udruženja Italijana Štivor usmjerene su na stimulisanje nacionalnog i kulturnog doprinosa, kao i afirmaciju privrednog i kulturnog stvaralaštva i suživota u cijelini.

 

 

Povelja sa srebrnim grbom grada pripala je predsjedniku Organizacije slijepih i slabovidih lica Prnjavor Goranu Vasiću za postignute rezultate u radu.

 

Goran Vasić je nakon ranjavanja u ratnim dejstvima 1993. godine, ostao bez vida, te vođen idejom okupljanja slijepih, 2004. godine pokreće inicijativu za osnivanje „Opštinske organizacije slijepih Prnjavor“. Od tada, pa sve do danas, ova organizacija pod vođstvom Gorana Vasića, zalaže se za prava slijepih i slabovidih osoba na području Prnjavora. Goran Vasić kao pojedinac, dobitnik je brojnih priznanja i nagrada koja dobijaju lica sa oštećenim vidom. Na inicijativu Vasića, organizacija slijepih Prnjavor je i sama organizator manifestacija u povodu obilježavanja značajnih datuma. Ove godine organizacija slijepih Prnjavor proslavlja jubilej od punih 20 godina postojanja i kontinuiranog rada.

Gradonačelnik Darko Tomaš navodi da je Prnjavor u proteklih godinu dana značajno napredovao. Zahvalio se svakom pojedincu, privredniku, poljoprivredniku, radniku, borcu koji su doprinijeli razvoju lokalne zajednice, te poručio da vrijeme koje je pred nama garantuje novi investicioni ciklus koji će doprinijeti dodatnom razvoju.

Tomaš navodi i da se trenutno u Prnjavoru gradi više od 10 novih privrednih kapaciteta čija je vrijednost viša od 100 miliona KM, dok će grad imati više od 10 miliona KM javnih investicija.

 

Na samom početku Svečane akademije himnu je intonirao Hor srednje Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Prnjavora, a program obilježavanja Dana grada bio je prilagođen Danu žalosti u Republici Srpskoj proglašenom nakon terorističkog napada u Moskvi.

 

Izvor: TV K3

Foto: Marin Marinković

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*