Stanivuković nastavio dobar posao sa Ljubićem: Mladi igrači najveći dobitak

Ljubić se još jednu sezonu Prve lige Republike Srpske nalazi u sredini tabele sa jednom mladom ekipom koju je složio Milan Stanivuković.

Prnjavorčani zauzimaju 10. mjesto sa 19 bodova, što zadovoljava trenera Ljubića i to je na tragu ispunjenja cilja kojeg su postavili pred sebe na početku sezone, a to je što brži opstanak kako bi se šansa u finišu sezone ukazala još više mlađim igračima.

– Moramo biti zadovoljni urađenim. Ovo smo na početku sezone negdje željeli i to smo i ostvarili. Možda smo mogli imati i koji bod više, u nekim utakmicama nismo imali ni sreće, ali ja vjerujem da će nam se to negdje vratiti. Za pošten rad te sreća uvijek nagradi, pa vjerujem da će tako i biti kada bude trebalo. Imali smo jako težak raspored, na proljeće nam slijedi bolji raspored i to ćemo probati što prije da iskoristimo, kako bismo što prije obezbijedili i definitivno opstanak, kaže za naš portal trener Ljubića, Milan Stanivuković.

Okrenut je Ljubić ponovo mladim snagama sa nekoliko iskusnijih igrača. Želja svih u klubu je da se sa promocijom mladih fudbalera nastavi i u budućnosti.

– Nemamo neki širok roster, pa nam je to u pojedinim mečevima i pravilo probleme. Ono što smo uspjeli je da oživimo Bosnića koji nije igrao neko vrijeme, mladi golman Mitrović je 2005. godište, Mišić isto. Sa sedamnaest godina je iznio kompletnu polusezonu i vidim da će biti od njega igrač u budućnosti. Tu su i Jugović i Milanović, isto tako mlade snage. Nastavili smo sa promocijom mladih fudbalera i to je naš najveći dobitak. Zbog toga i želimo što prije obezbijediti opstanak kako bi se oni još mogli dodatno afirmisati, a neke i da još ubacimo u seniorski tim.

Želi Stanivuković i nekoliko pojačanja tokom zime kako bi tim dobio sigurnost.

– Volio bih dovesti igrače koji će proširiti naš roster, ali istovremeno donijeti kvalitet, sigurnost i iskustvo. Uz njih, i ovi mlađi trebaju još više napredovati.

SportDC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*