“Srpski pesmovez”- zajednički projekat pjesnika iz Republike Srpske i Srbije – Početak dana TV K3

Srpski književni klub “Talasi” iz Prnjavora organizovao je promociju knjige “Srpski pesmovez”, zbirke pjesama čiji su autori šestoro pjesnika iz Republike Srpske i Srbije.

U ovoj zbirci našle su se pjesme i dvojice Prnjavorčana  Gorana Vukovića i Zorana Grumića, Ratka Popovića iz Čelinca i tri pjesnika iz Šumadije i Pomoravlja. Autori kažu, nakon promocije u Prnjavoru, slijedi promocija knjige u Srbiji.

Ljubav prema naciji, prirodi i pravoslavlju spojila je pjesnike sa obe strane Drine u zbirci pjesama “Srpski pesmovez”. U ovoj zbirci našle su se pjesme autora iz Republike Srpske i Požarevca iz Srbije, a predsjednik Srpskog književnog kluba “Talasi” Goran Vuković pojasnio je da je svaki autor zastupljen sa po 10 pjesama.

“Ovo je kruna dobre saradnje koju ćemo sigurno nastaviti i u budućnosti. Poslije Prnjavora planiramo promiciju našeg zajedničkog djela i u Požarevcu”, rekao je Vuković.

Jedan od autora zastupljenih u “Srpskom pesmovezu” je i Prnjavorčanin Zoran Grumić koji je napomenuo da je ova knjiga “vez pjesama pjesnika sa obje strane Drine”.

U “Srpskom pesmovezu” našle su se i pjesme Ratka Popovića, književnika iz Čelinca.

Da je riječ o odličnoj saradnji pjesnika iz Srbije i Srpske potvrdio je i književnik Golub Jašović, koji je u prnjavorskoj biblioteci već nekoliko puta  uspješno promovisao svoja djela.

“Nakon jednog takvog susreta došli smo na ideju da napravimo nešto zajedničko i nastao je `Srpski pesmovez` koji je objavljen prije samo dva dana. Ja uglavnom pišem refleksivnu poeziju, a zadnjih godina i pesme koje imaju ljubavnu tematiku”, rekao je Jašović.

Promocija zbirke pjesama “Srpski pesmovez” upriličena je u prostorijama Narodne biblioteke u Prnjavoru, u sklopu manifetastacija posvećenih danu opštine. Pjesnici najavljuju da će nakon Prnjavora, uslijediti promocija u Požarevcu u Srbiji.

TVK3

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*