Sremski Karlovci i Prnjavor učvrstili su međusobne veze: Sporazum o saradnji jača duhovnost i vrijednosti srpskog naroda u obe države

Predsjednik Skupštine opštine Sremski Karlovci Boban Petković i gradonačelnik Prnjavora u RS, Darko Tomaš, potpisali su juče u Sremskim Karlovcima aneks prošle godine sklopljenog Sporazuma o saradnji, kojim se predviđa proširenje polja međusobnog delovanja na podsticanje i očuvanje duhovnih veza i vrednosti srpskog naroda u obe države.

 

– Prošle godine smo potpisali osnovni sporazum kojim smo precizirali i konkretizovali saradnju, izneli smo jedni drugima potencijale kojima raspolažemo, a sada smo to dopunili i učvrstili unošenjem stavke koja se odnosi na duhovne veze Srba u Srbiji i Republici Srpskoj – rekao je Petković.

 

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš kazao je da mu je učinjena posebna čast što u opštini Sremski Karlovci sa predsednikom lokalnog parlamenta potpisuje aneks sporazuma o saradnji i napomenuo da su za grad koji predstavlja posebno važna dva datuma u dosadašnjim međusobnim odnosima bratskih lokalnih zajednica.

 

– Sporazum smo potpisali 19. avgusta 2023. na gradsku slavu – Preobraženje i bio je to prvi potpisani pobraćki sporazum sa nekom od lokalnih zajednica od dobijanja statusa grada prošle godine – kazao je Tomaš. Za nas je od posebnog značaja što je to lokalna zajednica iz bratske Srbije. Na dan Velikog srpskog sabora Republike Srbije i Republike Srpske potpisali smo aneks sporazuma s ciljem da naše veze budu još snažnije i bolje, ali mi smo jedan narod, jedna duša i u tom kontekstu mnogo bitniji su osećaji koji postoje među nama.

 

Z.M.

1 Comment

  1. mene i mog druga SIMIĆ ŽELJKA nisu htjeli povesti iz prostog razloga da nebi upisali školu GIMNAZIJU

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*