SRD “Ukrinski cvijet: Spriječen težak pokušaj krivolova mrežom na Drenovi

Na ribolovnom reviru akumulacionog jezera Drenova, ovih dana čuvarska služba SRD „Ukrinski cvijet“ i pripadanici policijske stanice Prnjavor, zaplijenili su 50 metara mreže, kojom je nepoznato lice ili više njih planiralo nelegalan izlov ribe.

Riječ je o teškom prekršaju i ovakav način krivolova godinama nije zabilježen na ribolovnom reviru Drenova, a specifično je i to što se on dešava u vrijeme mrijesta šarana.

„Naša čuvarska služba i volonteri, locirali su mrežu, obavještena je Stanica policije Prnjavor, napravljen je uviđaj i očekujemo pronalaženje krivolovaca“, rekao nam je Miro Šikarac predsjednik Sportsko ribolovnog društva „Ukrinski cvijet“ Prnjavor.

On se zahvaljaje pripadnicima policije na reakciji, kao i ribočuvarima u Društvu. „ Pozivam sve naše ribolovce da budemo čuvari naših voda i zaštitimo riblji fond. Ljudima koji na ovakav nelegalan način love ribu nije mjesto na našim vodama i uradićemo sve što je u našoj moći da ih lociramo i da budu sankcionisani“, poručio je Šikarac.

Potsjećamo da je otvaranje ribolovne sezone na jezeru Drenova planirano za 1.jun (četvrtak).

 

prnjavorlive.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*