Šest osoba iz Prnjavora pozitivno na korona virus

Код 202 особе у Републици Српској утврђено је присуство вируса корона, 9. 8. 2022. у 9 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 384 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен je код 202 особе.

Ради се о 93 мушкарца и 109 жена, од којих је 26 млађе, 118 средње и 58 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 53 особе су из Бањалуке, 30 из Бијељине, 26 из Требиња, 11 из Кнежева, по девет из Добоја и Челинца, осам из Брода, седам из Угљевика, по шест из Прњавора и Шамца, по пет из Модриче и Чајнича, по четири из Фоче и Шипова, три из Дервенте, по двије из Лакташа, Лопара, Српца и Теслића и по једна из Берковића, Билеће, Гацка, Зворника, Котор Вароша, Оштре Луке, Приједора и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je пет смртних случајева. Ради се о три мушкарца и двије жене, средње и старије животне доби из Бањалуке, Челинца, Кнежева, Фоче и Козарске Дубице.
До сада je у Републици Српској потврђенo 116.090 случajева вируса корона, а преминулe су укупно 6.442 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирана је укупно 434.241 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 161, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 64, а у осталим болницама 97. На респиратору је 10 особа (седам у УКЦ Републике Српске, три у Болници Градишка).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*