Саопштење за јавност клуба одборника Српске Демократске Странке

На сједници градске скупштине Прњавора, одржаној 17.11.2023. године, скупштинска већина предвођена СНСД-ом усвојила је ново у низу кредитних задужења, у износу 5,5 милиона КМ.

Обавјештавамо јавност да су одборници СДС-а били против предложеног задужења из много разлога.
Свима је јасно да су инфраструктурни пројекти који су наведени као сврха кредитног задужења, у ствари параван за личну промоцију и изборну кампању сљедеће године.
Као и раније, не постоје тачно предвиђени износи појединих пројеката, што само потврђује претходно речено. О свему ће одлучивати један човјек, без утицаја оних који су својим гласом одобрили ново задужење грађана.

Истовремено са захтјевом за нови кредит градска администрација се хвали суфицитом од преко милион КМ, па се поставља логично питање зашто се инфраструктурни пројекти не раде из помпезно представљеног суфицита.

Са новим задужењем годишња рата кредита у 2025. години ће бити близу 3 милиона КМ!!!
Када се на то додају плате плате за ко зна колико запослених у градској управи, на шта се издваја преко 11 милиона КМ, долазимо до тога да ће само ове двије ставке односити скоро 50% буџета.

Када неко скоро све ради задуживањем, прије свега је нерационално и недомаћински.
Ми не можемо и не желимо да подржавамо нешто што за циљ искључиво има промовисање појединаца на рачун будућности наше дјеце.

Клуб одборника Српске демократске странке

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*