Regionalni sajam 19. i 20. maja uz učešće stotinjak izlagača

Foto: Prnjavorinfo.com

U Prnjavoru će 19. i 20. maja biti održan Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma, na kojem se očekuje učešće stotinjak izlagača iz svih zemalja regiona, potvrđeno je danas Srni u opštini Prnjavor, koja je sa banjalučkim “RS konsalting end trejd” organizator manifestacije.

Na Sajmu će se okupiti veliki broj domaćih i stranih privrednih subjekata, ekonomskih eksperata, funkcionera republičkih i lokalnih organa vlasti, predstavnika privrednih komora, a pozivi za učešće upućeni su i predstavnicima prijateljskih gradova, kao i diplomatsko-konzularnim predstavnicima stranih zemalja akreditovanim u BiH.

“Sajam privrede je od velikog značaja za uspješan ekonomski razvoj Republike Srpske, mjesto gdje privrednici razmjenjuju iskustva i ideje, promovišu svoje kompanije i proizvode. Na Sajmu se promovišu investicioni potencijali lokalnih zajednica, ali i ukupni privredni potencijal Republike Srpske. Investitori na Sajmu dolaze do informacija o uslovima ulaganja, procedurama osnivanja preduzeća, pravima, ali i obavezama koje ima investitor u lokalnoj zajednici”, navodi se u saopštenju organizatora.

Svi sajamski izlagači i gosti će imati mogućnost da učestvuju u panel-diskusiji o temi “Izazovi razvoja privrede Prnjavora u 2022. godini” i stupe u direktan kontakt sa zvaničnim predstavnicima opštine, uspostave poslovne kontakte sa drugim privrednicima i učesnicima Sajma.

Svečano otvaranje Sajma predviđeno je u Sportskoj dvorani “Sloga” u Prnjavoru u četvrtak, 19. maja, u 11.00 časova.

Pokrovitelji 10. Sajma privrede, poljoprivrede i turizma “Prnjavor 2022” su Vlada Republike Srpske i načelnik opštine Darko Tomaš.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*