Radnici firme iz Prnjavora napali Dubičanina zbog duga

Radnici prnjavorske firme, N.R. iz Laktaša, N.R. iz Banjaluke i D.D. iz Prnjavora, osumnjičeni su da su napali G.B., vlasnika dubičke firme u stečaju radi potraživanja duga prema njihovoj firmi te mu nanijeli povrede a došlo je i do pucnjave.

Kako saznajemo, G.B. je povrijeđen i od njega je oduzet pištolj kao i od jednog od osumnjičenih koji je tokom sukoba ispalio hitac u zrak.

Sve se desilo juče, a službenici Policijske stanice Kozarska Dubica su postupili su po prijavi da je ispred kuće G.B. u Kozarskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa N.R. iz Laktaša, N.R. iz Banjaluke i D.D. iz Prnjavora, te da je jedno lice upotrijebilo vatreno oružje.

“Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu nad N.R., N.R. i D.D.  zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda”, navode iz policije.

Dodaju da je kriminalističkom obradom uvrđeno  da su osumnjičeni došli do kuće oštećenog u Kozarskoj Dubici sa namjerom regulisanja načina izmirenja potraživanja koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi vlasništvo oštećenog.

Nakon verbalne svađe, fizički su napali Dubičanina nanijevši mu tjelesne povrede.

“Tokom sukoba osumnjičeni N.R. iz Banja Luke upotrijebio je vatreno oružje ispalivši jedan hitac u vazduh”, navodi se u saopštenju.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor od osumnjičenog N.R. privremeno je oduzet pištolj glock kalibra 9mm sa 13 komada pripadajućih metaka. Takođe, i od oštećenog G.B. oduzet je pištolj bereta kalibra 7,65mm sa sedam metaka.

“U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N.R., N.R. i D.D. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela”, navode iz policije.

Nezavisne novine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*