Quo Vadis, DNS ?

Prelijetanja na političkoj sceni nisu nešto što bilo koga može da iznenadi i ne postoji kombinacija koja nije moguća, samo ako postoji bilo kakav interes, a najočitiji primjer su dešavanja oko skupštinske većine u Prnjavoru.

Kada je u aprilu 2021. formirana nova skupštinska većina u Prnjavoru na čelu sa SDS-om postavljalo se samo jedno pitanje, a ono je glasilo, koliki će rok trajanja ona imati ? Bilo je već tada jasno da će duži rok trajanja imati pojedini suhomesnati proizvodi MI TRIVAS iz Prnjavora nego novoformirana većina i da političko pregrupisavanje u tom trenutku za cilj ima nekoliko bitnih stavki.

Jedna od njih svakako je presuda po kojoj opština Prnjavor treba da isplati 1 200 000, a u vezi sa nezakonitim raskidom ugovora od strane opštinske uprave na čijem čelu je tada bio Siniša Gatarić. Zanimljiva je činjenica da ni do dan danas nije podnesena ni jedna prijava protiv odgovornih za ovaj slučaj od strane aktuelnog načelnika Darka Tomaša, koji sem šturih saopštenja nikada nije objasnio kako je moguće da je primopredaja 2016. između njega i Siniše Gatarića izvršena bez bilo kakvih problema uz obostranu konstataciju da je sve u najboljem redu iako se već i tada znalo da će Gatarićevi potezi vrlo brzo doći na naplatu.

Da je SDS formirao u aprilu novu većinu uz blagoslov Milorada Dodika bilo je jasno svima pa i Tomašu koji nije izdržao da već i tada ne pomene da je vrlo lako moguće da je ovo dogovor njegovog stranačkog šefa sa formalno i dan danas prvim čovjekom prnjavorskog SDS-a Nemanjom Vasićem.

Potpuno je jasno da na relaciji Vasića i SNSD-a pa i Darke Tomaša postoje odbornici poput Milorada Kondića koji po potrebi mogu i sa SDS-om i SNSD-om. Jasno je da Kondić ne bi došao do odborničkog mandata bez ogromne pomoći Darke Tomaša, koji se čak nije ustručavao da kroz kapitalne investicije pomogne Kondiću asfaltirajući jednu ulicu u Ratkovcu neposredno nakon izbora i tako ispuni obećanje koje je odbornik Kondić dao građanima te ulice neposredno prije izbora, a u zamjenu za glasove, koje je na kraju i dobio, tako da je nagli zaokret i prelijetanje odbornika Radikala bez prethodnog dogovora sa Tomašom u najmanju ruku prazna priča.

Nezvanično Dragan Radić, Bojan Subotić i Goran Šarčević biće dio nove skupštinske većine na čelu sa SNSD-om.

Naravno ovo ništa ne bi bilo neobično jer politička organizacija na čijem čelu je Nenad Nešić sama po sebi isključuje bilo kakve principe, ali ovo je za mnoge građane Prnjavora zaista iznenađujuća vijest, jer su se tri odbornika DNS-a u dobroj mjeri u proteklih pola godine nametnuli kao jedini i najžešći protivnik prnjavorskom SNSD-u i načelniku Tomašu.

Netrpeljivost je dostigla tačku usijanja nakon što je dr Bojan Subotić izabran za vd direktora Doma zdravlja u Prnjavoru, nakon isteka mandata dotadašnjem direktoru dr Svjetlani Malić inače odbornici SNSD-a. Zajedničko Malićki i Subotiću je svakako činjenica da im nije palo na pamet da nakon imenovanja na poziciju direktora vrate mandat i izbjegnu klasičan sukob interesa.

Takođe ne treba zaboraviti ni sukob nakon kojeg se očekivalo da Tomaš proglasi trodnevnu žalost u Prnjavoru, a tiče se smjene direktora vrtića Naša radost Slobodanke Vasić i imenovanja Đorđa Kovačevića kadra DNS-a na tu poziciju.

Postavlja se opravdano pitanje da li dogovor DNS-a i SNSD-a znači da Tomaš i SNSD pristaju na trenutno stanje i da kadrovi DNS-a ostaju na navedenim pozicijama ili će DNS ipak da razriješi Kovačevića i vrati Slobodanku Vasić na mjesto direktora, ostaje da vidimo.

Na sve ovo kao šlag na tortu dolazi i izjava Nenada Nešića koji poručuje da DNS na lokalu može da sarađuje sa SNSD-om, ali na republičkom nivou to ne dolazi u obzir. Da li Nešić i njegovi predstavnici u Prnjavoru zaista smatraju da je narod do te mjere glup i nepismen da će da ćuti na njihovo kupljenje kajmaka sa SNSD-om na lokalu, a u predstojećoj kampanji isto tako mirno da ćuti dok budu sjedili u prvim redovima na skupovima opozicije i aplaudirali Jeleni Trivić ?!

pozitivnasrpska.com

1 Comment

  1. Na ovim fotografijama jedino Milanu Aleksiću kapa do poda.
    Odtali je go šljam, kompleksaš i prelivoda…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*