Prijem kod rukovodstva opštine povodom Dana Republike (FOTO)

U Prnjavor je danas upriličen tradicionalni prijem za privrednike, odbornike,  pripadnike javnog, političkog, vjerskog, sportskog, kulturnog, nevladinog sektora…. Prijem je organizovalo rukovodstvo opštine Prnjavor povodom Dana Repubike Srpske – 9. januara.

Obraćajući se prisutnima načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš poručio je da je  lokalna zajednica u posljednjih godinu dana napredovala i zahvalio svima koji doprinose njenom razvoju.

Tomaš je prije svega istakao privrednike, jer je zahvaljujući njima, u pretprošloj godini privredna aktivnost bila preko milijardu 27 miliona KM, pa se očekuje da i prošla bude veoma uspješna.

Govoreći o razvijenosti lokalne zajednice, što je i osnova razvoja Republike Srpske, u 2022. zaposlenih je bilo 7.528, što je najveći broj zaposlenih u istoriji Prnjavora. Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje je 705 ljudi.

Tomaš je podsjetio da su za Republiku Srpsku živote položila 626 boraca sa teritorije prnjavorske opštine.

-Građanima Prnjavora i Republike Srpske čestitam Dan Republike. Uvjeren sam da je naša lokalna zajednica posljenjih godinu dana zaista napredovala, da je to vidljivo, da je to mjerljivo i da je to najveća moguća i pomoć i podrška razvoju Republike Srpske – rekao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Tomaš je sugrađane pozvao da ulože trud za, kako kaže, “minimalan napredak sebe kao ličnosti i porodice, a samim tim najbolje će graditi Republiku Srpsku”.

Dan Republike građanima je čestitao i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor.

–  Koristim priliku da svim građanima opštine Prnjavor i Republike Srpske čestitam Dan Republike Srpske, sa željom da Srpska traje vječno, da bude jaka, stabilna, napredna i da slavimo još mnogo godina njen rođendan – poručio je Željko Simić, predsjednik Skupštine opštine Prnjavor.

Centralni događaj obilježavanja Dana Republike u Prnjavoru je sutra u Spomen hramu na Vučijaku, gdje u 9 časova počinje liturgija, a za deset časova je predviđen parastos poginulim borcima i polaganje vijenaca.

(TV K3)

1 Comment

  1. Meni ovo lici na stranačko okupljanje. Naravno o trošku građana opštine Prnjavor. Sekta snsd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*