Počela osma Pozorišna revija “Prnjavor i prijatelji”

Predstavom “Via Doloris” u izvođenju Centra za kulturu “Masuka” iz Velike Plane večeras je u Prnjavoru počela osma Pozorišna revija “Prnjavor i prijatelji”.

Glumac Marko Pantović, koji igra doktora u ovoj predstavi, kaže da je priprema za predstavu, koja ima istorijsku tematiku i govori o princu Đorđu Karađorđeviću, zahtjevna i naporna, ali da se sve postiže uz dobar timski rad.

“Publika jako dobro reaguje i prihvata predstavu koja izaziva brojne emotivne reakcije”, rekao je Pantović.

Direktor Centra za kulturu “Masuka” iz Velike Plane Predrag Georgijev kaže da su prezadovoljni što ovom predstavom nastupaju već petu godinu, od čega je tri godine igrana u Republici Srpskoj kroz ranija gostovanja u Mrkonjić Gradu, Laktašima i Srpcu, a večeras i u Prnjavoru.

“U Prnjavoru smo prvi put, ovo je lijepa prilika da uspostavljamo nova prijateljstva i da se družimo, jer Drina ne treba da nas razdvaja nego spaja”, rekao je Georgijev.

Umjetnički rukovodilac Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor Brankica Radonjić istakla je da je Pozorišna revija koncipirana kao festival uzvratnih posjeta.

“Želimo da našoj publici predstavimo naše kolege, prijatelje, saradnike, da i naša publika vidi nova pozorišna ostvarenja iz regiona. Iz godine u godinu taj krug prijateljstva se širi i na ovaj način želimo da uzvratimo svim divnim ljudima na gostoprimstvu”, rekla je Radonjićeva.

Ona je najavila da će publika u Prnjavoru u naredna dva mjeseca, osim predstava domaćeg amaterskog pozorišta, moći da pogleda predstave pozorišta iz Banjaluke, Dervente, Čelinca, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Bugojna.

Održavanje Pozorišne revije podržava i opština Prnjavor.

Načelnik opštine Darko Tomaš koji je prisustvovao večerašnjem otvaranju revije i izvođenju predstave “Via Doloris” pohvalio je rad Dramske scene.

“Čestitke Brankici i njenom timu koji marljivo rade i kulturu u našem gradu podižu na viši nivo, ali i zahvalnost prijateljima iz Velike Plane koji su došli i izveli predstavu u kojoj smo svi uživali”, rekao je Tomaš.

Predstava je rađena po tekstu Dejana Petkovića, u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića.

Osim Pantovića u predstavi glume Marko Bogdanović, Milan Nikolić, Zlatko Ilić i Uroš Radenković.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*