Nakon što je teško pretučen: Ljekari UKC RS se bore za život 17-godišnjak iz Prnjavora

Policija je uhapsila je N. R. iz Njemačke i D. P. iz Modriče zbog sumnje da su teško pretukli maloljetnika u Prnjavoru, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Kako naš portal saznaje teško je pretučen 17-godišnjak iz Prnjavora za čiji se život bore ljekari Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske. Lisice na ruke stavljene su Nedeljku R. (21) iz Njemačke i takođe Darku P. (21) iz Modriče.

Incident se dogodio u četvrtak dva sata iza ponoći, ispred noćnog kluba u gotovo samom centru Prnjavora. Maloljetnik je, vidno dezorijentisan, sa povredom glave završio u Hitnoj pomoći prnjavorskog Doma zdravlja odakle je prebačen u UKC RS.

– Sukobu su prethodili glasniji razgovor i vika maloljetnika i njegove djevojke, na šta su se umiješala dvojica mladića. Iz bojazni da bi moglo doći do fizičkog sukoba, djevojka je ušla u klub, kako bi pozvala svoje društvo da izađu van. Po izlasku, zatekli su maloljetnika u ležećem položaju na zemlji, nakon čega su pozvali Hitnu pomoć Doma zdravlja Prnjavor – ispričali su akteri i očevici ovog događaja.

Na odjeljenju Neurohirurgije u UKC RS konstatovane su teške povrede.

– Dežurni doktor se izjasnio da je povrijeđeni maloljetnik bio u komi uslijed frakture lobanje i izlivanja krvi u mozak, odnosno nastanka hematoma i da je njegovo stanje kritično – navodi naš izvor. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banje Luke koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo „Teška tjelesna povreda“ nakon čega su napadači ubrzo identifikovni i smješteni iza rešetaka.

Ninko Đurić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*