Na Vučijaku i u Šibovskoj položeni vijenci i cvijeće povodom Dana opštine (FOTO)

Polaganjem vijenaca i cvijeća u Spomen hramu na Vučijaku i kod spomen obilježja u šibovskoj obilježen je 24.mart Dan opštine Prnjavor.

Kroz polaganje vijenaca i cvijeća i svetu arhijerejsku liturgiju, rukovodstvo opštine i druge zvanice, prisjetili su se onih koji su dali svoj život za odbranu Prnjavora ali i ciljele Republike Srpske.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su sva imena, koja su spomenuta u Spomen hramu na Vučijaku najzaslužnija što danas imamo razvijenu lokalnu zajednicu.

Ističe i da, bez obzira što posljednje dvije godine nije bilo manifestacija povodom Dana opštine, to nije predstavljalo razlog a da a da se ne sjetimo onih najhrabrijih.

,, Najmanje je nekada važno šta govorima nego šta činimo. Ja sam uvjeren da mi ispred opštinskog rukovodstva, mnogo činimo kako bi se prisjećali poginulih boraca ali i odavali počast njima ali i njihovim porodicama. Mnogo činimo i za preživjele borce, posebno kroz izdvajanje novćanih sredstava za Udruženja koja se bave ovom problematikom. Na poboljšanju života boraca, uveliko radi i Vlada Srpske. Iako pojedinac misli je uvijek izdvajanja malo, ja vjerujem da će se to popraviti”,rekao je Tomaš.

Kaže i da će republičke i opštinkse vlasti i u narednom periodu, dosta raditi kako bi se poboljšao standard preživjelih boraca.

Kod spomen obilježja posvećenom poginulim borcima iz Šibovske, Donje i Šereg Ilove, posjećeno je na dane kada se prije tri decenije, krenulo u odbranu Prnjavora.

Na parastosu je poručeno, kako su ljudi na ovim prostorima, u svim ratovima pa i ovom posljednjem, branili svoje kuće i ognjišta.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić kaže kako je obaveza svih nas da se sjećamo naših heroja, napominjući kako je to potrebno činiti svim danima a ne samo u ovim periodima slavlja i praznika.

,,Ja kao prnjavorčanin veoma sa ponosan na sve ljude koji su stvarali Srpsku a posebno na ljude iz naše lokalne zajendice. Mnogi od tih, koji su pali u odbrani Srpske su bili moji školski drugovi. Moja i obaveza svih novih generacija, biće da sjećanje na njih nikada ne izblijedi”,rekao je Simić

Dan opštine Prnjavor obilježava se kao sjećanje na 24. mart 1992. godine kada su jedinice Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i odbranile opštinu Prnjavor i Krajinu od neprijateljskih napada. U posljednjem odbrambeno-otadžbinskom , živote za stvaranje Republike Srpske, dalo je 626 boraca sa područja Prnjavora.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*