Kontrola na terenu: Provjera poljoprivrednika koji su DOBILI MAĐARSKE MAŠINE

Fondacija “Progresus” počela je sa terenskom kontrolom realizovanih nabavki u okviru prvog kruga Programa podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Predstavnici “Progresusa” već su posjetili pojedina gazdinstva u Prnjavoru, Modriči i Šamcu, a terenske kontrole biće intenzivno nastavljene u sljedećim sedmicama, saopšteno je iz ove fondacije.

Fondacija poziva poljoprivrednike da budu dostupni za terensku kontrolu kako bi na ovaj način potvrdili realizaciju nabavke i poštovanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru prvog kruga Programa podrške BTP-22.

U prvoj fazi terenskih kontrola predstavnici Fondacije će posjetiti korisnike sredstava koji su dostavili ispravan završni izvještaj o realizaciji nabavke, dok će u sljedećoj biti kontrolisani i oni koji nisu do kraja ispunili obavezu dostavljanja ili ispravki i dopuna završnog izvještaja.

Kršenje obaveze dostavljanja potpunog završnog izvještaja znači ozbiljno kršenje ugovora sa korisnicima i povlači pravo Fondacije za njegov jednostrani raskid i pravne posljedice vraćanja kompletnog iznosa bespovratnih sredstava, naveli su iz Fondacije “Progresus”.

Svim poljoprivrednicima na dan kada Fondacija odobri završni izvještaj počinje da traje trogodišnji period održavanja projekta.

Fondacija “Progresus” prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava ima mogućnost da provede terensku kontrolu u bilo kojem trenutku realizacije nabavke i perioda održavanja.

Bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru javnog poziva BTP-22 odobrena su za 768 poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Odobreno je ukupno 11.086.703 evra bespovratnih sredstava za nabavke ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova u iznosu od 16.316.814 evra, uz sopstveno učešće poljoprivrednika od 5.230.111 evra.

Srpskainfo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*