Izvedena predstava “Zmaj, Dama i ostala banda” u okviru Pozorišne revije “Prnjavor i prijatelji”

U okviru Pozorišne revije „Prnjavor i prijatelji“ u prnjavorskom Centru za kulturu sinoć je izvedena treća po redu predstava „Zmaj, Dama i ostala banda“.

Predstavu su izveli glumci dramskog studija Javne ustanove Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa. Tekst i režiju potpisuje Siniša Tešanović.

„Zmaj, Dama i ostala banda“ naziv je prestave kojom su se predstavile mlade glumačke nade Dramskog studija Narodna biblioteka „Branko Radičević“ iz Dervente u prnjavorskom Centru za kulturu.

Iako im je ovo bilo tek drugo izvođenje, nakon premijere početkom juna, glumci uzrasta od četvrtog do osmog razreda se itekako dobro snalaze na sceni, potvrda za to je i ocjena prnjavorske publike, koja je predstavu ocijenila 4,98.

Laura Kukić koja u predstavi glumi vranu, magičnu pticu kaže da nije bilo teško tokom pripreme predstave, obzirom da joj je ovo četvrta predstava u kojoj glumi. Ono što je Lauru privuklo glumi kaže jesu prelijepe predstave u kojima je poželjela da se nađe, a želja joj se i ostvarila.

Pavle Đurić u predstavi igra Zmaja, koji je vegetarijanac i obožava cvijeće. Kako nam je rekao to nije loš zmaj, nego naprotiv jako je dobar i voli da bude svima prijatelj.

Tekst i režiju potpisuje prnjavorski glumac i režiser Siniša Tešanović.

 

“Predstava nije nimalo laka, mi smo stavili uzrast 10+, tj. predstavu za uzraste koji ulaze u pubertet, koji prate redovne trendove, koji znaju šta je jutjub, folover i slično i mi smo sve to odlučili da ubacimo u ovu jednu neobičnu, ali ipak poučnu predstavu”, rekao nam je Tešanović.

Predstava je izvedena u okviru pozorišne revije „Prnjavor i prijatelji“. Predstava je bila humanitarnog karaktera.

“Evo prilika je, nažalost takva da po ne znam koji put Dramska scena “Prosvjete” priključi se nekoj humanitarnoj akciji, ovaj put odlučili smo da novac koji večeras prikupimo doniramo za pomoć porodici Dević, tj. da se prikuljučimo već aktuelnoj humanitarnoj akciji”, istakla je Brankica Radonjić umjetnički rukovodilac Dramske scene SPKD “Prosvjeta” Prnjavor.

Tokom predstave prikupljeno je ukupno 400 KM. Podsjećamo, prnjavorčani tokom dva mjeseca u okviru pozorišne revije mogu da pogledaju najbolja pozorišna ostvarenja iz regije i okruženja, a na otvaranju Pozorišne revije prnjavorsku publiku oduševio je ansambl “Masuka” iz Velike Plane predstavom „Via doloris“.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*