Grad Prnjavor ostvario najveći napredak u okviru projekta MEG u oblasti uprave i sistema upravljanja

Grad Prnjavor ostvario najveći napredak u okviru projekta MEG u oblasti uprave i sistema upravljanja i dobio grant u iznosu od 240.000 KM, za realizaciju prioritetnog infrastrukturnog projekta.

Sredstva će biti usmjerena za rješavanje vodosnabdjevanja dijela mjesne zajednice Maćino Brdo i mjesne zajednice Babanovci pri čemu će Grad Prnjavor učestvovati u sufinansiranju projekta sa 60 odsto budžetskih sredstava.

„Prnjavor je 2016. godine u okviru prve faze MEG projekta zauzeo četvrto mjesto i dobio grant od 483.000 KM, a sredstva su utrošena u rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Vida Nježića i izgradnju distributivnog cjevovod za vodosnabdjevanje Poslovne zone Vijaka. Ukupna realizovana sredstva u periodu 2016. do 2021. godina iznose oko 1.613.000 KM“, rekao je Darko Tomaš – Gradonačelnik Prnjavora

Gradonačelnik Tomaš se zahvalio svim saradnicima koji su bili angažovani u realizaciji projekta, a posebno Zorici Suvajac koja je zahvaljujući postignutim rezultatima stekla i status konsultanta za opštine Srbac i Šamac.

Grad Prnjavor je najbolje rezultate postigao u oblasti transparentnosti, unapređenja učešća građana u radu lokalne uprave, efikasnosti i efektivnosti, kao i pružanju vodnih komunalnih usluga

Faza dva MEG projekta u koju su uključeni 31 opština i grad u BiH trajaće do 2025. godine. Projekat finansiraju vlade Švajcarske, Švedske i Češke, Delegacija Evropske unije u BiH i IPA fond, a realizuje UNDP BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*