Godišnji koncert Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Prnjavora (FOTO/ VIDEO)

Godišnji koncert Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Prnjavora kruna je aktivnosti ove ustanove, koju su obavljati tokom čitave školske godine. Manifestacija prezentuje znanja koji su đaci usvojili, zbog čega su izabrali baš ovu obrazovnu ustanovu. Tako, Markov prvi izbor bila je elektro – energetika, a muzika je odabir za dušu ističe, ponosni učenik drugog razreda Muzičke škole „Konstantin Babić“.

„Pohađam i elektro – energetiku ali nekako Muzička mi dođe kao odmor. Odmorim se od svega.“

Čime si se predstavio na koncertu?

„Večeras smo se predstavili krajiškim pjesmama s ovog kraja. Biće predivno. Za koncert smo se pripremali oko mjesec dana“ kaže Marko Nešić.


U riznici najljepših melodija zvuci flaute dominiraju, zbog toga ju je zavoljela Teodora, učenica prvog razreda srednje muzičke škole „Konstantin Babić“. U ovoj ustanovi naučila je što-šta toga, a najvrednija iskustva i nova prijateljstva ostaju za života. Sličnog stava je i Tamara, koja je i više nego zadovoljna stečenim znanjem.

„Večeras sam se predstavila kompozicijom „Idila“ sa flautom. Takođe pjevala sam sa horom Srednje muzičke škole. Za koncert smo se pripremali nekoliko mjeseci, možda djeluje jednostavno, ali zahtjeva mnogo truda i mnogo rada da bi sve izgledalo savršeno. Ova škola mi se veoma dopada, imam mnogo iskustava, mnogo prijateljstava. Stoče razna znanja u brojnim oblastima“ kaže Teodora Ružičić, učenik Srednje muzičke škole „Konstantin Babić“ Prnjavor.

„S obzirom da sam ja dvije godine išla u Gimnaziju pa sam se prebacila ovdje, dosta novih stvari sam naučila i svako ko želi, trebao bi da upiše“ poručuje Tamara Vukadinović, učenik Srednje muzičke škole „Konstantin Babić“ Prnjavor.

Godišnji koncert idelna je prilika da se sumiraju rezultati čitave školske godine kao i predstavljanje učenika koji su se istakli na brojnim takmičenjima, ponosno kaže Tina Raković, direktorica Muzičke škole „Konstantin Babić“.

„Godišnjim kooncertom uvijek obradujemo naše sugrađane u mjesecu maju. Aktivnosti koje slijede su upis u Osnovnu i Srednju muzičku školu. Tako da naše aktivnosti ne staju. Očekuju nas i besplatne radionice za učenike Osnovne škole, povodom toga imamo i Svjetski dan muzike. Tako da, u Muzičkoj školi, možemo reći da se kraj i ne približava. Iako je nastava završava sljedeće sedmice“ istakla je Raković.


Koji su benefiti muzičkog obrazovanja, zbog čega bi neko trebalo da upiše ovu školu?

„Muzičko obrazovanje razvija sve vrste inteligencije. Samim tim to je nešto što ćemo, uvijek, preporučti svima, da se bave muzikom kroz određeni period života. Naravno, Srednja muzička škola nudi profesionalni nivo muzičkog obrazovanja. Ali dosta, pored muzičkih, utiče i na dobre organizacione vještine, komunikacione i na sve ono, što u suštini, raste i razvija se za jednu ličnost. Tako da, preporuka za razvoj ličnosti jeste bavljenje muzikom“ kaže direktorica.


Upis u novu školsku godinu u Školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” u Prnjavoru počeće sredinom juna.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*