Darko Tomaš ponovo kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prnjavora

Foto: Glas Srpske

Kako nezvanično saznajemo, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za gradonačelnika Prnjavora na predstojećim izborima biće dosadašnji gradonačelnik Darko Tomaš.

Darko Tomaš rođen je 23. avgusta 1980. godine u Gradišci, a po zanimanju je doktor ekonomskih nauka. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Prnjavoru kao učenik generacije, dok je dodiplomske i postdiplomske studije završio na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Tomaš je kao student generacije nagrađen posebnim priznanjem Ekonomskog fakulteta i zlatnom plaketom Univerziteta u Banjoj Luci.

Njegova magistarska teza nosila je naziv „Karakteristike i značaj uzorkovanja u reviziji finansijskih izvještaja“, a doktorsku tezu pod nazivom „Modeliranje procesa u internoj reviziji u cilju otklanjanja prevara u poslovanju“ odbranio je 2016. godine na istom fakultetu.

Tokom svoje karijere, Tomaš je objavio više od 20 naučnih i stručnih radova iz oblasti računovodstva i revizije. Njegovo radno iskustvo uključuje pozicije asistenta na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, stručnog saradnika na Institutu Ekonomskog fakulteta i u revizorskim firmama EF revizor DOO i BL revizor DOO Banja Luka. Takođe je bio član Nadzornog odbora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, kao i član Odbora za reviziju u preduzeću Aura osiguranje AD Banja Luka. Trenutno je član Odbora za usavršavanje i obrazovanje računovođa, revizora i drugih srodnih profesija pri Savezu računovođa i revizora Republike Srpske.

Tomaš je bio direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS od 2012. do 2016. godine, a funkciju načelnika opštine Prnjavor obavljao je u mandatima 2008-2012, 2016-2020. i 2020-14. aprila 2023. godine. Od 14. aprila 2023. godine, obavlja funkciju gradonačelnika Prnjavora.

Sa ovakvim bogatim iskustvom i stručnim znanjem, Darko Tomaš ponovo stupa u trku za gradonačelničko mjesto u Prnjavoru kao kandidat SNSD-a.

Vedran Lepir – Prnjavorinfo.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*