Biciklima iz Beča do Kulaša

Na neobičan podvig odlučili su se braća Nedeljko i Vujadin Ćućić i njihov sestrić David Gerhard kad su krenuli biciklima iz Beča s namjerom da dođu u svoj zavičaj, Kulaše. Na taj način dali su svoj doprinos Svjetskom danu biciklizma koji se obilježava 3. juna svake godine.

Start vožnje biciklima bio je u Beču gdje Nedeljko živi sa porodicom više od 30 godina. Tu su mu se pridružili brat Vujadin koji živi u Sloveniji i sestrić David koji ima 23 godine. Krenuli su 1. juna, a cilj je bio rodno selo Kulaši, gdje su stigli 4. juna 2024. godine u večernjim časovima.

Vožnju su isplanirali u četiri etape, otprilike po 150 kilometara dnevno, vozeći kroz Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i Republiku Srpsku. Na kraju treće etape puta, 3. juna, zaustavili su se i odmorili u Kozarskoj Dubici uz poseban doček jer je u tom gradu rođena Nedeljkova supruga Ankica. Četvrta etapa njihove vožnje nastavljena je sutradan iz Kozarske Dubice preko Nove Topole i Srpca, pa na teritoriju opštine Prnjavor, vozeći kroz Gornju Ilovu, Veliku Ilovu, Donju Ilovu, grad Prnjavor i najradosnija vožnja je bila prema rodnom selu Kulašima.

Biciklizam je njihov decenijski hobi, mnoge zahtjevne staze su dosad savladavali, Nedeljko po Austriji a Vujadin, koji živi u Ljubljani, okušao se na alpskim biciklističkim stazama. Najmlađi David tek se kali i savladava vještine ovog interesantnog i napornog hobija. Ova staza je bila duga 604 kilometra.

Prnjavorinfo.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*