Aktivnosti u Dječijem vrtiću ” Naša radost ” Prnjavor, da li je predškolsko obrazovanje neophodno? (FOTO)

Predškolsko obrazovanje je od izuzetne važnosti za razvoj i budući uspjeh djece, jer postavlja temelje njihovog socialnog i emocionalnog ponašanja. Već pedeset godina vrtić „ Naša radost „ različitim programima, a najaviše igrom utiče na obrazovanje i vaspitanje djece. Za to vrijeme, ispraćene su brojne generacije mališana u školu. Oni koji su još tu na pitanje šta im se najviše sviđa u vrtiću imali su različite odgovore.

„  Najviše mi se sviđa  kad nešto učimo.  „

„ Da igram fudbala. „

„  Najviše mi se sviđa da se igram.  „

Ovogodišnje ljetnje aktivnosti već su uveliko počele. Polaznike vrtića  u periodu do 31. avgusta čeka veliki broj zanimljivih dešavanja. Sve aktivnosti  prilagođene su interesovanjima, potrebama i mogućnostima djece. Jedna od mališanima najdražih jeste Mala olimpijada. Obilježava se u julu i već je postala tradicija.

„ Planiramo da povedemo sve naše mališane iz centralnog vrtića,  da organizujemo posjetu Ilovi i da imamo jedan izlet i da uživamo. „ , rekla je Ljubica Božunović , pedagog u Dječijem vrtiću „ Naša radost „  Prnjavor.

U područnom odjeljenju vrtića „ Naša radost „ u  Donjoj Ilovi  borave dvije grupe. Mališani iz centralnog odjeljenja često posjećuju drugare. Božunovićeva je istakla da  Prnjavor ima privilegiju da posjeduje vrtić na otvorenom, te da  treba da iskoristi i resurse koje on nudi.

Predškolsko obrazovanje je prvi nivo obrazovanja prije škole. Neophodno je za djecu jer im omogućava postepeno odvajanje od kuće i roditelja. Sa psihološke strane, pruža priliku za razvijanje socijalnih vještina i emocionalnog ponašanja mališana, koje će im koristiti u daljem razvoju.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*