Da li u Prnjavoru postoji opozicija i ko štiti DNS-ove kadrove?

Da nešto ne štima u Prnjavorskoj opoziciji vidjelo se već početkom godine, kada je glavni zagovornik opozicione vlasti i najjači koalicioni partner SDS-a, DNS promjenio stranu i otišao u novu vlast “bez ispaljenog metka” od strane opozicije.

‼️Niko se u javnosti nije oglasio niti kritikovao dojučerašnje partnere a kamo li da ukaže na njihove propuste i pozove na odgovornost!

❓Zbog toga je pravo pitanje da li u Prnjavoru ima opozicije?

✅Proučavajući Zakon o sukobu interesa uvidio sam da postoje propusti i kršenja ovog zakona, te sam (između ostalih) podnio zahtjev Republičkoj komisiji za sukob interesa protiv direktora JZU Dom zdravlja Prnjavor Bojana Subotića, jer sam smatrao da je u sukobu interesa.

↗️Direktor Bojan Subotić je glasao za sebe i svoje imenovanje i njegov glas je bio presudan, čime je prekršio član 3 ovog Zakona i obezbijedio sebi privilegiju i korist,

↗️Prekršen je i član 9 Zakona, jer je obezbijedio protukorist svojim stranačkim kolegama kroz zapošljavanje mimo konkursa, te privilegovanje kadrova DNS-a.

✅Međutim, on je zagovarao unapređenje JZU Dom zdravlja i profesionalnu hitnu pomoć sa 4 doktora, ali na kraju je dobio profesionalnu specijalizaciju i mjesto sigurnog direktora ove ustanove. A usluga? Кoga briga…

‼️Кomisija je “utvrdila” da imenovani nije u sukobu interesa, jer je očigledno sada na “pravoj” strani.

❌Iz prijava svih koji su prijavili ovaj sukob interesa, Кomisija nije mogla “pouzdano utvrditi” da postoji sukob interesa, jer nisu priloženi dokazi koji podnosiocima prijava nisu bili ni dostupni!

❌U dopisu dr Subotića, Кomisija je utvrdila da isti nije prekršio navedeni Zakon, iako ni on nije dostavio dokaze za svoje tvrdnje.

✅S druge strane, u skladu sa ovim Zakonom, Кomisija je obavezna da pribavi odgovarajuće dokaze od nadležnih institucija (SO Prnjavor), što oni nisu učinili već su donijeli paušalno rješenje.

‼️Imajući u vidu činjenicu čiji kadrovi se nalaze u Кomisiji nije ni čudno da je rješenje takvo, ali je svakako čudna odluka opozicije da ništa ne radi po ovom i sličnim pitanjima! Međutim, u poslednje vrijeme sve više na površinu isplivavaju politički dogovori…

Опис фотографије није доступан.

Опис фотографије није доступан.

Опис фотографије није доступан.

Опис фотографије није доступан.

Mirko Bukvić FB

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*