Mještani Kremne pripremili pečenice za socijalno ugrožene

Mještani zaseoka Piplići u Kremni kod Prnjavora treću godinu za redom pokazali su svoju humanost. Naime, oni su i ove godine u susret božicnim praznicima obezbjedili pecenice za socijalno ugrozene koje će doći do krajnjih korisnika, zajedno sa prehrambeno higijsnskim paketima, koje će prnjavorsko Kolo srpskih sestara sutra distribuisati do krajnjih korisnika.

Mještani Piplića kažu kako božićni praznici uveliko kucaju pri čemu su svjesni da mnogi sebi ne mogu brojne đakonije pri čemu žele da njihove božićne pečenice, obraduju socijalno ugrožene. Mještanin Vlado Žunić dodaje kako im nije, ni malo bilo teško jer su u nesreći i muci uvijek tu da pruže ruku pomoći.

”Vrlo je važno da u ovom periodu budemo humani jer i sami znate koliko su skočile cijene stoke i drugih proizvoda zbog čega mnogi sebi ne mogu priuštiti pečenice. Zato sam ja i moje komšije odlučili da i ove godine koliko možemo tim ljudima izađemo u susret kroz ove pečenica. Moram napometu da je ove godine obezbjeđeno oko 120 kilograma pečenog mesa za koje se nadam da će otići u ruke onima kojima je pomoć potrebna.”, rekao je Žunić

Mještanin Sveto Tatarević se nada da će njihove četiri pečenice ispuniti trpeze onih prnjavorčana kojima je pomoć napotrebnija uz nadu da se ova akciju neće prekidati ni tokom narednih godina.

”Ja bi se zahvalio porodici Đuraš koja svake godine od kada je pokrenuta ova akcija, donira jednu pečenicu. Mi smo uvijek tu da kada je nekome pomoć potrebna i zato uvijek prilazimo našim komšijama i prijateljima koji trebaju pomoć ali i svim drugim građanima.”, rekao je Tatarević.

Pečenice koje su pripremili, mještani Piplića uručuju KSS Prnjavor, koje će ih distribuisati do krajnjih korisnika u stanju socijalne potrebe.

Članica prnjavorskog Kola Marina Gatarić zadovoljna je što aktuelna poskupljenja, koja su se odrazila na sve slojeve društvo, nisu pružila izgovor za pojedince koji su ipak iskazali i na ovaj način dio svog humanog srca.

”Mislim da je bitno biti human jer se dobro dobrim vraća. Koristim ovu priliku da apelujem svima da svako ko je u mogućnosti da pomogne svojim komšijama i prijateljima i da im na taj način uljepštaju praznike.”,rekla je Gatarićeva.

Iz prnjavorskog Kola dodaju da će pečenice iz Piplića i pečenice koje svake godine obezbijeđuje i donator Boris Leburić, kao i preko četrdeset paketa sa prehrambeno higijenskim potrepštinama biti uručeni sutra, u sklopu velike tradicionalne Božićne akcije ovog humanitarnog društva.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*