Završena izgradnja Boračke ulice – ukupna vrijednost radova 377.500 KM Prilog TV K3

Završetkom kalendarske godine, na teritoriji opštine Prnjavor privode se kraju i brojni infrastrukturni projekti.

Ozvaničen je i završetak radova na ulici koja spaja magistralni put sa Boleslaviječkom ulicom, mještanima poznatija kao Boračka, čija je ukupna vrijednost 377.500 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Mještani novizgrađenih stambenih zgrada kažu uređenje ove ulice u značajnoj mjeri olakšaće im svakodnevnicu.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže ne tako davno na mjestu novoizgrađene ulice I stambenih zgrada postojala je samo jedna stambena zgrada, dok je danas riječ o modernom naselju.

“Zahvalsnot republičkim vlastima, prije svega Vladi Republike Srpske koji su obezbijedili kompletan iznos sredstava, ali ono što moram reći s obzirom da su postojale razne spekulacije, jeste da je investitor za gradnju ova dva objekta u opštinu Prnjavor u budžet za uređenje građevinskog gradskog zemljišta uplatio negdje oko 212.00 KM, a da je opština imala ukupne troškove za gradnju ukupne infrastrukture zajedno sa izuzimanjem zemljišta 967.000 KM. To govori da je opština maltene sama subvencionirala izgradnju ovog dijela naselja sa nekih 755.000 KM”, istakao je Tomaš.

Prvi čovjek Prnjavora kaže da je regulacionim planom u neposrednoj blizini predviđena gradnja još dva objekta veličine 6.500 kvadrata.

Iz lokalne uprave napominju, riječ je o izgradnji cjelokupne infrastructure, a naredne godine planirano je I asfaltiranje Boleslaviječke ulice u Prnjavoru.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*