Sajam privrede, poljoprivrede i turizma okupio više od 120 izlagača u Prnjavoru (FOTO)

Deseti jubilarni sajam privrede, poljoprivrede  i turizma svečano je otvoren danas u Prnjavoru. Sajam je okupio više od 120 privrednika iz različitih oblasti, a svečano ga je otvorio predsjednik Vlade Radovan Višković  koji je i generalni pokrovitelj ove manifestacije.

 

Najznačajniji privrednici iz Prnjavora, Republike Srpske, regiona, a po prvi put i iz Turske predstavili su svoje proizvode i usluge na jubilarnom 10. sajmu privrede.

 

 

Sa privrednom snagom Prnjavora upoznat je i premijer Srpske Radovan Višković koji je svečano otvorio sajam.

 

Višković kaže da je Prnjavor najbolji primjer u Republici Srpskoj kako se zajedničkom sinergijom lokalne i republičke vlasti i angažmanom privrednih subjekata mogu napraviti značajni iskoraci.

 

 

Premijer Srpske navodi i podatak da je Prnjavor jedna od lokalnih zajednica koja nije imala značajan odliv stanovnika i da su upravo sve aktivnosti Republike Srpske išle u pravcu da se zadrže ljudi koji ovdje ostaju, rade i imaju namjeru da žive.

 

” Prnjavor je lokalna zajednica koja zaista u odnosu na mnoge lokalne zajednice, ne samo u Republici Srpkoj već i u BiH i regionu može da se pohvali privrednim ambijentom na kojem mogu da im pozavide mnogo razvijenije, organizovanije i veće ekonomije nego što je to ekonomija Republike Srpske”, istakao je premijer Srpske Radovan Višković.

 

Ministri u Vladi Republike Srpske takođe su prisustvovali otvaranju sajma. Ističu, da Republika Srpska ima značajne privrednike koji mogu biti konkurentni na evropskom i svjetskom tržištu.

 

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju istakao je da se na sajmu nalazi veliki broj domaćih privrednika, što je odličan pokazatelj privrednog  razvoja ovog regiona.

Prvi čovjek Prnjavora istakao je da Prnjavor jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja bilježi stalni rast izvoza. Tomaš je posebno istakao važnost poslovne zone Vijaka koja dovodi brojne investitore u ovu lokalnu zajednicu.

 

 

 

Ove godine po prvi put u sklopu regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma organizovan je i sajam automobila. Takođe, po prvi put jedan od izlagača, Rizba iz Prnjavora, svoje izložbene proizvode stavlja na licitaciju,a sav prihod od prodaje biće uplaćen  dnevnom Centru Neven iz Prnjavora. Sajam se održava u sportskoj dvorani Sloga u Prnjavoru i biće otvoren za sve posjetioce do  subote, 21. maja.

 

TVK3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*